Van handwerkjuf tot “Queen of Code”

Queen of CodeVanmiddag mocht ik op mijn school (VSO Mariendael) een verhaal vertellen bij de bovenbouw. De eerste vraag van de organisatie was of ik mijn 3D printer wilde meenemen en iets kon vertellen over keuzes maken in je leven. En hoe ik van handwerkjuf gekomen ben tot wat ik nu doe. Ik moest een leuke pakkende titel verzinnen. En toen ik vorige week in een meeting zat met een aantal mensen en ik plagend de “Queen of Code” werd genoemd had ik ook direct een titel. Gisteren avond had ik pret mijn verhaal voor te bereiden. Ik wilde iets vertellen over hoe ik ben opgegroeid en hoe ik er later achter kwam dat ik dyslexties was en dat ik toch boeken ben gaan schrijven. Want er zijn mensen die heel goed teksten kunnen corrigeren en dat ook nog leuk vinden om te doen. Ook heb ik ze verteld dat wat je ook gaat studeren, je toch je leven echt zelf moet maken. En dat bij mij altijd passie de drijfveer is en nooit geld verdienen. De leerlingen zaten ademloos te luisteren, dat had ik niet verwacht. Een aantal van deze leerlingen heb ik wel eerder in de klas gehad. Maar toen wisten ze niet echt veel van mij. Daar was ook geen ruimte voor. Daarna wilde ik mijn 3D printer laten zien, maar jammer genoeg had hij wat kuren. Het filament brak steeds jammer genoeg.

Share this: