Pauline Maas

4PIP is in 2005 opgezet door Pauline Maas. Haar roots liggen in de ict en ze promoot al meer dan 10 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Naast het geven van gastlessen in techniek en media aan leerlingen en docenten, verzorgt ze lezingen over positief mediagebruik.

Pauline is praktisch ingesteld en altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs. Zij doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie. Zij zet mensen het liefst zelf aan het werk. Of het nu gaat om het maken van simpele computerspelletjes, websites, filmpjes, of de eerste beginselen van het programmeren: digitale vaardigheden leer je het beste door het zelf te doen.

Pauline bracht al verschillende grote en kleine producten op de markt. Zoals een internetkwartet en een internetmemoriespel, maar ook drie boeken over GameMaker (een programmeertaal om games in te maken). En in haar laatste boek ‘CodeKlas’ beschreef ze samen met 40 andere auteurs 40 tools waarmee je op je school met programmeren aan de gang kan gaan. En natuurlijk staat ze nog steeds “gewoon” voor de klas in het speciaal onderwijs in Grave bij Koninklijk Visie is ze ICT docent en begeleid ze oa implementie van Microsoft 365 en ze heeft ook op haar bordje het opzetten van een innovatie lab.

Sinds oktober 2016 is Pauline Maas samen met Tessa van Zadelhoff directeur van de Stichting CodeKlas. De missie van de stichting is ‘computational thinking’ door en voor het onderwijs.

Share this:

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.