Unpack Klooikoffers

KlooikoffersSinds een halfjaar kun je bij Conrad de klooikoffers kopen die ontwikkeld zijn door Astrid Poot. Astrid die is met een bijzondere kruisvaart bezig om kinderen meer dingen te laten maken. Hiervoor heeft ze de zogenaamde klooikoffers gemaakt. Eenvoudige koffertjes met daarin alle materialen om aan de slag te gaan met solderen, een electrisch lampje te maken en nog meer leuke dingen. Ze daagt ouders uit om dit proces samen in te gaan met je kind. Ze heeft de prachtige website lekker samen klooien gemaakt waarin ze haar eigen proces beschrijft waarin ze klooit met haar eigen kinderen.

Iedere klooikoffer komt met prachtig lesmateriaal wat getekend is door Astrid.

In eerste instantie deed ze het maken en versturen zelf, maar sinds een half jaar heeft ze een sponsor in de vorm van Conrad die de koffers voor haar maakt en verstuurd. Intussen zijn er zes verschillende koffers (striptang, solderen, scherpe messen, lijmpistool, meten is weten en make.do). De prijzen van de koffers varieren vanaf 20 euro tot en met 36 euro afhankelijk van de inhoud. Je kunt de koffers hier bestellen. 

Ik ben erg enthousiast over dit initiatief en ik neem de koffers ook altijd mee naar de scholen waar ik lezingen verzorg en ik hoop dat ze nog een aantal koffers gaat maken. Vooral dat kinderen samen met hun ouders aan de slag gaan en samen ontdekken wat allemaal mogelijk is. Maar ook voor scholen is het prima materiaal om aan de slag te gaan met klooien.

Share this: