Maker Badge of Honor

badge Maker MovementBegin april kreeg ik leuke verrassing op mijn deurmat. Een Maker Badge of Honor. Astrid Poot vond dat 25 mensen deze badge hadden verdiend op grond van het verbreiden van de maker movement in Nederland. Ik was super trots. Zo’n grote maker voel ik me ook weer niet. Ik klooi maar wat aan en ben altijd eindeloos dingen aan het maken, zodat leerlingen en docenten het ook kunnen. Sinds mijn laatse boek (CodeKlas) heb ik veel gelezen over de makermovement en ben tot de conclusie gekomen wil je met de kinderen aan de slag gaan met computational thinking, digitale vaardigheden, programmeren zou je dat via maken moeten doen. Je moet eerst een idee hebben wat je gaat maken, daarna hoe ga je dat dan doen. Zo worden kinderen intrinsiek gemotiveerd om dingen te leren. Programmeren is niet iets wat je komt aanwaaien, maar je zult heel vaak lang moeten proberen en dan pas tot de juiste oplossing komen.

Ik ben super trots op deze badge en ik voel me vereerd dat ik tussen het lijstje sta van mensen die allemaal bezig zijn met maken in nederland. Hier kun je de lijst van de makers vinden. 

Bij mij staat: “Onvermoeibaar altijd op pad met dozen vol spullen om kinderen, leraren en ouders te stimuleren tot techniek en maken! Maker van mooie lessen en -niet lang geleden- een heel mooi boek. Haar belangrijkste wapens: enthousiasme en humor. Daar is niemand tegen opgewassen.”

 

Share this: