Unpack boek Save the World

Het boek Save the World is geschreven door Lorraine Underwood. Ik heb Lorraine een aantal keer ontmoet op congressen en ik volg haar op sociale media. Zij is een echte maker en programmeur. Zij heeft de onder andere de Cubert (een installatie van 8x8x8 led lampen gemaakt die je met een microbit kunt aansturen). Zij maakt de meest bijzonder projecten ik was ook heel benieuwd naar dit boek.

Het boek is lekker groot en haar aanpak is bijzonder. Ze maakt steeds alle projecten met de micro:bit, circuit playground en de Raspberry Pi.

Het boek begint natuurlijk met een introductie hoofdstuk waarin ze uitgebreid beschrijft wat de verschillende borden zijn en doen. Hierna komen er drie onderdelen (Zombie Defense, Defend your Home, Save the World) met steeds zo’n 7 missies. In deze missies maak je steeds het zelfde maar met de verschillende boards. Zo kun je goed het verschillen zien.

Je maakt een bijvoorbeeld een deur alarm, een cookie alarm, een led zwaard, led rugzak, wegwijzer. Je kunt alle projecten eenvoudig in elkaar knutselen. Er is veel aandacht voor hoe programmeer je deze opdrachten en die zien er erg complex uit.

Het lijkt me leuk om een aantal van haar projecten echt te maken en een Raspberry Pi heb ik hier nog liggen.

Door het boek heen staan vrolijke foto’s van de kinderen (en de vriendjes) van Lorrainne, daarmee krijg je een idee wat je met de gemaakte projecten kunt doen. Een leuk boek en voor mij wel goed te zien hoe ze dit heeft aangepakt. Ik weet nu ook weer wat ik niet in mijn boek wil hebben

Share this: