Leerlijn Computational Thinking Visio

Binnen mijn school Visio zijn ze al een tijdje bezig met een leerlijn Computaitional Thinking. Er is al heel veel materiaal geschreven, ook hebben ze twee jaar geleden een CodeWeek gehouden en hiervoor ook veel materiaal gemaakt.

Al het materiaal voor de lessen moet zo gemaakt worden dat de braille leerlingen ook met de lessen mee kunnen doen. De lessen worden opgezet volgens de SLO doelen. Er worden bij de lessen ook leskisten gemaakt waarin al het materiaal standaard aanwezig is. Zodoende wordt geven van de lessen heel eenvoudig.

Het gedeelte voor de onderbouw SO is zo goed als klaar. Binnen deze lessen maken we intensief gebruik van het materiaal van Hello Ruby van Linda Liukas. Voor de midden en bovenbouw hebben we de afgelopen maanden onze schouders er onder gezet. Ik heb eerst eens goed gekeken wat is er, waar willen we naar toe, wat missen we nog.

Ik kwam enorme lijsten tegen met de leerdoelen en wat in welke les geleerd gaat worden. Nadat ik me hierin goed hebt verdiept hadden we met het project team een aantal maal overleg en nu zijn de lessen verdeeld is iedereen praktisch bezig om de lessen te schrijven.

Ik hoop dat we eind dit jaar het meeste af hebben. Zo’n leerlijn moet natuurlijk ook onderhouden worden met nieuwe dingen en oude dingen vervangen. Een grote maar erg leuke klus.

Share this: