Pokémon Go

pokemon goIk was vorige week in Kijkduin. Dit is de Pokémon hoofdstad van Nederland. Ik wilde het met mijn eigen ogen zien hoe veel mensen daar pokémon’s aan het vangen waren. Er waren een stuk of 10 pokéstops bij elkaar met daarop allemaal lure’s (die extra pokémon’s aan trekken). Er zaten wel een paar honderd mensen bij elkaar allemaal naar hun schermpje te kijken en pokémon’s te vangen. Ik ben er een uurtje gebleven. Toen was mijn telefoon leeg en dat was maar goed ook, ik zou anders daar nog steeds zitten. Ik werd er heel hebberig van. Ik heb daar 10 nieuwe pokémon’s gevangen epokemonn ben een heel level omhoog gegaan.

De zomer van 2016 gaat voor mij de geschiedenis in van de zomer van pokémon’s. Ik heb met plezier rondjes gelopen door ons park om eieren uit te broeden. Ik heb het spel 2 maanden gespeeld en ben tot level 21 gekomen. Ik heb bijna 100 pokémon’s in mijn pokédex staan. (van de 147). Het wordt nu steeds moeilijker om nieuwe pokémon’s te vangen en ook ga ik steeds langzamer levels omdat het aantal punten per level steeds veel hoger is.

Wat ik bijzonder vindt aan pokémon is dat er een extra virtueel level in de echte wereld is gecreeërd waar binnen je kunt spelen. En dat het spel in één week zo mateloos populair was en dat zoveel mensen over de gehele wereld het aan het spelen waren. Jong en oud.

Ik kijk of ik nog één level omhoog kan komen deze week, en daarna haal ik het van mijn telefoon af. Het is weer tijd om echt te gaan werken.

Share this: