Unpack boek “Programmeren kun je leren”

boek programmerenEr is een serie lesboekjes verschenen “Programmeren kun je leren”. De serie is vertaald uit het engels en heet oorsprongkelijk “How to Code” en is van Max Wainewright.

Het zijn vier boekjes van zo’n 30 pagina’s en een docenten handeleiding. Ze behandelen wat theorie rond hoe de computer werkt. En in de eerste twee delen geven ze opdrachten in Scratch en Logo. In deel 3 Scratch en Python en in deel 4 alles over en rond het internet en html en javascript.

De boekjes zijn grappig geïllustreerd met robotjes. Er zijn speciale animaties gemaakt bij de boekjes en deze kun je downloaden. In de boekjes staan ook alle antwoorden. Ik denk dat ze als doelgroep voor deze boekjes het bovenbouw PO voor ogen hebben. Ik denk dat dan boekje 4 niet aansluit, dat is in mijn ogen te moeilijk. En het is te kinderachtig geïllustreerd voor ouderbouw VO.

Er is ook een docenten handeleiding bij, ik heb deze niet aangeschaft. Ik vond hem te duur. Vooral ook omdat er in de boekjes zelf al de antwoorden stonden.

programmeren boekDe boekjes zien er leuk uit en ze zijn zeker werkbaar voor de bovenbouw PO. Vooral ook omdat er ook theorie behandeld wordt en het niet alleen scratch of python leren is. Ze hebben heel knap op 2 pagina’s het maken van een kleine scratch game beschreven.

Toen ik het voor het eerst opensloeg dacht ik, balen dat ik het niet heb geschreven. Maar wat niet is kan nog komen.

Share this: