MAAK EEN LEGO HANDLEIDING #100MAAKPROJECTEN (97)

Je kunt met de software Studio BrickLink (tip van @liesmol96) een lego project maken (ik heb er hier ook al een blog over geschreven). Je kunt hier je lego project stap voor stap opbouwen met de juiste blokjes in de juiste kleur. Je zet je blokjes aan elkaar en je deelt je project in in verschillende stappen. Je kunt steeds kijken of het goed is door binnen de software je project te draaien, dan kun je zien of je blokjes goed aansluiten. Deze software is gratis te downloaden en is een prachtige tool om 3D tekeningen te maken (hier is een online tutorial).

Als alles er in zit en je hebt het ingedeeld in verschillende stappen kies voor het maken van de handleiding. Je komt in een volgend scherm en hier zie je stap voor stap hoe je project is opgebouwd en kun je handleiding maken en je pagina’s opmaken.

Uiteindelijk kun je project online zetten en delen met de wereld. Andere mensen kunnen zo je project ook maken. Je krijgt daar ook een overzicht van als je gebruikte blokjes (die je ook daar kunt bestellen, maar dat is het verdien model). Dit is de link naar de website van bricklink met de meeste prachtige voorbeelden van lego projecten waar geen dozen van zijn.

Ik heb deze automata gemaakt in Studio BrickLink.

Hier is de handleiding die er uiteindlijk uit komt.

Je kunt met deze software de leerlingen 3D tekeningen laten maken en is erg betekenisvol. Je laat leerlingen iets kleins bouwen met lego (creatief). Hierna moeten ze dit stap voor stap na maken met deze BrickLink Studio software (algoritme), waarna ze een handleiding maken en deze duidelijk moeten maken. Zijn de stappen niet te groot of te klein. Uiteindelijk komt er een handleiding uit die lijkt op de echte lego handleidingen en een andere leerling kan deze handleiding testen door hun project na te maken. Was de handleiding duidelijk genoeg.

Er zijn enorm veel mogelijkheden, ik zie hier veel mooie projecten in die ik met de leerlingen kan gaan doen.

Share this:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.