LEGO MINDSTORMS & RUBICS #100MAAKPROJECTEN (20)

In het boek van Rolf Hut kwam ik tegen hoe je de Lego Mindstorms in elkaar kan zetten zodat hij de Rubics cube kan oplossen. Dat leek met heel leuk om te proberen dus toen ik voor mijn Mariendael MaakLab de nieuwe Lego Mindstorms EV3 met kleurensensor had besloot ik hem direct te maken.

  • Ik zette de mindstorms in elkaar volgens de beschrijving. Toen hij in elkaar zat, zag ik direct al dit ik wat fouten had gemaakt. En ik kreeg hem dus niet werkende.
  • Een week later en poging twee. Nu heel nauwkeurig gekeken naar de beschrijving en nu zag het er een stuk beter uit.
  • Hierna was het een kwestie van de juiste software op de mindstorms zetten. Nadat ik eerst de firmware moest updaten zette ik de mindstorms aan. Maar hij deed het nog steeds niet. Hij bleef maar scannen.
  • Weer een week later toch nog maar eens de scanner opnieuw inelkaar gezet, misschien stond hij niet goed op de rubics cube. Dat was het nog niet
  • Nadat ik de nieuwe rubics cube had gekocht deed hij nog steeds niet
  • Hierna alle stappen gevolgd op de site om de software op de juiste wijze te installeren. Maar hij bleef alleen maar scannen
  • Na een maand dacht ik op en zaterdagmiddag, nu nog maar eens proberen. Als ik hem nu niet werkende krijg dan haal ik hem uit elkaar. Dan kan ik het gewoon niet. Ik zette de mindstorms aan en hij begon weer te scannen. En ik had de hoop alweer opgegeven, maar toen opeens ging hij hem wel oplossen. Hoe kan dat nu? Toen opeens viel het kwartje. Ik zat het altijd in de avond en nacht te proberen bij kunstlicht. En nu was het overdag. Ander licht, de kleuren scanner werkt beter. Hij doet het nog steeds niet altijd. Maar als je alle lego stukjes goed aandrukt, je zet hem in op een lichte tafel, dan doet hij het 75% van de tijd.
  • Als je een doorzetter ben dan is dit een leuk maakproject.

Share this: