Floriant project

Deze week had ik de vierde les op de Floriant in Zoetermeer. Ik mag daar jaarlijks een traject doen met de HB groepen. Ik maak in overleg met de school een programma en ik mag het redelijk zelf invullen. Bijzonder te zien dat ik zo de kinderen ook zie groeien naar de klassen. In groep 3/4 heb ik op het verzoek van de school 2 lessen powerpoint gedaan en we hebben een computer geknutseld en de eerste keer hebben we stopmotion en ko de kraker gedaan. In groep 5/6 heb ik een les scratch gedaan waarin┬á ze een verhaal moesten maken over vulkanen (daar waren ze mee bezig in hun ipc project), computer in elkaar knutselen, gamestudio en een lesje microbit. In groep 7/8 hebben codecombat en barclay’s gedaan, een les websites maken over de tweede wereld oorlog en 2 lessen micro:bit. De leerlingen waren helemaal enthousiast bij de micro:bit. Daarom hebben we dit de laatste les ook nog een keer gedaan en hebben ze hun prototypes kunnen verbeteren.

Share this: