Kunstrijk project

Deze week was ik weer een hele dag in Arnhem op de school Kunstrijk. Ik was weer in de bovenbouw. Ik begon in groep 5/6. Daar had ik een circuit met een led kaart, scratch, gamestudio en een stop motion. Het was de derde les. Je merkt heel duidelijk dat het niveau van de producten omhoog gaan. Zo had bijna iedereen zijn ledkaart werkende en mooi ingekleurd. Ik zag wel dat de gamestudio er mee gaat stoppen, dat is ontzettend balen. Hierna mocht ik in groep 7/8 aan de slag. Daar gingen ze ook een stopmotion maken, microbit, een scribbling en the hour of code. Een aantal leerlingen hebben wel 3 onderdelen van the hour of code gedaan. De stopmotions waren heel goed en de scribblings waren bijzonder en werden in de etalage gezet. Na de luch had ik groep 4/5. Dit ging wat moeizamer. De ipad’s waren leeg en ik moest snel improviseren. Gelukkig waren daar ook nog de bluebots, dus we hebben een doolhof gemaakt en ze hebben de bluebot een circuit laten lopen op tafels (zonder dat ze er af vielen). Ook hadden we de vorige keer in deze groep de groepen wat door de war gegooid. Volgende week is het de laatste keer in de bovenbouw, dan ga ik in deze klas een gezamenlijke opdracht doen.

Share this: