Webinar Visio

Door het opeens invoeren van TEAMS om online les te kunnen geven, was er veel behoefte aan uitleg over TEAMS. Ik kwam op het idee om een webinar te geven voor en door Visio medewerkers. We hadden snel een datum gezet en vier mensen gevraagd om dit te doen. Ik wilde het wel aan elkaar praten.

De datum van het webinar was via het MT rondgestuurd, maar precies een week voor het webinar waren er al veel mensen online (die waren een week te vroeg). Maar in de chat van het webinar kwamen er leuke opmerkingen voorbij in de trand van: We hebben het gevonden, een goeie leer voor volgende week.

We zijn het webinar precies op tijd begonnen. We hadden vier sprekers die allemaal iets hadden voorbereid van 8 minuten (2 minuten vragen). Sommige hadden een presentatie, andere deden het live. Op het hoogtepunt waren er bijna 100 man aanwezig bij het webinar.

Niet alles verliep vlekkeloos, maar we gaan het zeker herhalen. Het mooie is dat de opname bewaard is en dat de mensen die het webinar niet bij konden wonen, toch de informatie kunnen achterhalen.

Verbeter puntjes:

  • Iedereen echt zijn geluid en camera uit zetten (anders veel in beeld bij de opnames)
  • Geen live beelden laten zien van je eigen TEAMS, hierdoor veel edit werk achteraf.
  • De vragen in de chat herhalen voordat je antwoord geeft
Share this: