MIEE Meeting

Begin april hadden we weer een bijeenkomst van MIEE (Microsoft Innovative Educator Expert). We hadden een mooie bijeenkomst gepland met sprekers op het Microsoft Kantoor, maar door de corona crises werd het een online webinar met sprekers en ervaringen van het online werken van de deelnemers.

We hadden 2 sprekers (Aswin Brouwer en Erik Post), Aswin werkt op het MBO in Friesland en deelt al zijn ervaringen op zijn weblog Sociaal met Media. Hierin staan veel tips uitgewerkt. Ook moesten we op deze padlet aangeven wat wij zelf hebben gedaan. En super site. Erik is Docent Aardrijkskunde op het Vechtdal college en zij hadden de afgelopen 3 weken ook TEAMS uitgerold op school. Ze hadden in no-time teams gemaakt, handleidingen en met de docenten lessen gemaakt. Wat interessanter was dat zij een minecraft wereld hebben gemaakt voor de leerlingen. En de leerlingen hebben in deze wereld de school helemaal nagebouwd. Dit is heel populair en had herhaaldelijk de pers gehaald.

Het microsoft team had een jeapordy gemaakt met vragen over teams. Super leuk. We moesten hier in teams aan mee doen.

Ik was samen met mijn collega in dit webinar. Wij samen chatten via teams over de dingen die voorbijkomen. Dat gaf een extra beleving.

Als afsluiting is het idee dat iedereen een flipgrid filmpje maak over zijn ervaring van het op afstand leren.

Share this: