Unpack TapeBlock

Ik had vorige jaar al de TapeBlock projecten van Kirsten Ellis gezien op twitter. Ik heb toen zelf wat proberen te maken met koper tape, batterij en led lampjes. Dat lukt goed. Maar toen ik haar project op Kickstarter voorbij zag komen heb ik deze direct gebacked.

Na de zomer vakantie kreeg het doosje van Kirsten opgestuurd en kon ik aan de slag. In het doosje zitten een aantal grote soft blokken, dik koper tape, batterij houders en LED lampjes en tril motoren en een aantal googly eyes en andere versierspullen. Een leuke combi wat direct aanzet tot dit project uit te proberen.

Ik had al snel een aantal blokken werkende en ik heb hem ook met kleine houten blokjes geprobeerd, de foam blokken door midden gesneden en het werkte ook met luciferdoosjes. Dat geeft ook een mooie basis.

Ik vind het een mooie manier om op een hele eenvoudige manier aan de slag te gaan met electronica circuitjes. Een LED lampje aan en uit doen, een motortje laten draaien, een tril motortje en buzzertje en dat allemaal met 1 knoopcel batterij. Echt prachtig.

Ik heb wat ik overheb mee genomen naar mijn collega’s op school. Die waren direct enthousiast en gaan er zeker mee aan de slag.

Share this: