Unpack micro:bit imove

Ik heb vorige week de move:mini besteld en in elkaar gezet. Een klein autootje, speciaal voor de micro:bit. Hij bestaat uit een aantal 3D geprinten materialen, een extra bordje met LED lampjes, servomotoren wat schroeven en een handleiding. Ik ging er snel mee aan de slag. Ik begon met het vastzetten van een micro:bit op het bordje en al snel kon ik ledlampjes laten branden met de code in de handleiding. Toen de rest van de buggy,  maar tijdens het in elkaar zetten braken al snel 2 van de 3D geprinte onderdelen. Met wat kunst en vliegwerk kon ik hem nog wel in elkaar zetten. Ik moest wel heel nauwkeurig de servomotoren afstellen met een kleine schroevendraaier en omdat de 3D constructie al kapot was gegaan rijd hij niet optimaal. Nadat ik hem op een school had laten zien en ik hem dus vervoerd had was er weer iets kapot gegaan. Ik heb gemaild met de leverancier, maar zij hebben tot op heden nog niet gereageerd.

Je kunt de microbit programmeren via de makecode omgeving of via een app. Maar omdat hij steeds uit elkaar valt, heb ik de app maar niet geprobeerd.

Ik ben niet zo enthousiast over deze extra extensie van de micro:bit, het is duur (35,00) en hij gaat vooral snel kapot en als je er wat mee hebt gedaan moet je opnieuw de servomotoren afstellen anders rijd hij niet goed. Dat is in een school situatie lastig.

Share this: