Unpack Meccano micronoid

In een opwelling heb ik deze kleine robot gekocht in de meccano serie. Hij bestaat uit 139 delen. Het in elkaar zetten duurde ongeveer een uurtje. Daarna wilde ik aan de slag met het programmeren. Maar dat is zeer minimaal. Hij heeft wat vast rondjes wat hij kan doen en geluidjes die hij kan maken. Ook kun je dmv op knoppen te drukken hem een aantal handelingen laten doen. Er zit één leuke functie op, hij neemt en herinnert wat voor handelingen je hem laat doen en je kunt ook wat inspreken. Voor bijna 40,00 euro was ik niet onder de indruk. De leerlingen vinden het wel leuk, maar zijn er snel mee uitgespeeld. Je kunt hier de handleiding vinden om hem in elkaar te zetten. Ook vindt ik het erg jammer dat de robot van plastic is. Ik heb in 2015 ook al het grotere broertje bekeken en was daar ook niet zo van onder de indruk. Ik was ook verbaasd dat hij tot speelgoed van het jaar is gekozen en ik zag een persbericht voorbij komen dat basis scholen in friesland deze robot krijgen.

Share this: