Unpack micro:arcade kit

Vorige maand heb ik bij sparkfun de micro:arcade kit gekocht. Ik kreeg hem snel opgestuurd maar ik moest nog wel 27 euro betalen aan de douane. Voor een leuke gadgets van 35 dollar is dat best veel. De handleiding om hem in elkaar te zetten staat online en het is goed te volgen. Leuk dat je van de doos waarin hij komt je arcade kan maken. Je start met de micro:bit in hun extension te zetten en je kunt een eenvoudig game maken. Hierna maak je een gat in de doos en kun je een arcade knop gebruiken. En als laatste verbind je de joystick aan je extension en kun je de pixels op je micro:bit bedienen.

Ik  vind het een erg duur pakket (mede ook door de douane kosten). De kabels die er zijn bijgeleverd zijn super lang en al heel bij het in elkaar zetten ging er één kabel kapot. Ik denk dat de grootste kosten zitten in de joystick, die ziet er ook wel erg cool uit. Ik kwam wel op het idee met het in elkaar zetten van deze gadget om gewone arcade knoppen te kopen en dit kan heel eenvoudig bij de arcadewinkel in nederland.

Share this: