Unpack Mambo Drone

Voor mijn school heb ik met leerlingen de Mambo Drone getest. We hebben er twee op school. Het opladen gaat eenvoudig met een mini usb in de computer. Als hij opgeladen is kunnen we er ongeveer 10 minuten mee vliegen.

In eerste instantie hebben we gevlogen met de Free Flight Mini App app voor op je telefoon. Het verbinden gaat heel eenvoudig met bluetooth, zelfs met twee drone’s in het lokaal en meerdere telefoons met de app werkte het snel en vlekkeloos. Als je op start drukt, dan gaat hij 1 meter hoog vliegen. Hierdoor kun je eenvoudig oefenen en vliegt je drone niet direct alle kanten uit. Met de app kun je eenvoudige vlieg bewegingen maken als flippen, naar boven, beneden, landen etc. De leerlingen vonden het prachtig om te doen. We zijn ook buiten gaan vliegen, dan merk je dat er niet te veel wind moet staan.

We konden geen camera vinden (terwijl hij er wel op moet zitten). Een grappige extra feature is dat hij komt met een shotgun om kleine balletjes te schieten. Onze braille leerlingen vonden het ook gaaf om te doen, ze voelde de wind wat de drone maakte en ze hoorde hem natuurlijk ook heel goed.

Je kunt deze drone ook met de app swift playground op de iPad bedienen. Onze braille leerlingen kunnen dit ook. We hebben hier voor een korte handleiding geschreven. Met het programmeren van de drone wordt hij pas echt interessant. Dit ga ik volgend jaar zeker nog een keer onderzoeken.

Ik heb een plan geschreven om volgend jaar met de 3 Visio scholen een Drone cup te organiseren. Dan kunnen de leerlingen nog dieper ingaan dit onderwerp en leren vliegen met drones.

Share this: