Unpack Biped robot

Ik kwam deze leuke robot tegen online. Ik heb hem besteld en 1 maand later kreeg ik een doosje thuis met heel veel losse onderdelen. Een korte beschrijving hoe we hem in elkaar moesten zetten.

Daar mee enthousiast aan de slag gegaan. En na een uur hadden we hem in elkaar gezet. Toen op zoek naar een beschrijving welke blokken ik moest toevoegen om hem te programmeren.

Die beschrijving was nergens te vinden. Er zat een CD bij. Die heb ik geopend op een oude computer .Maar daar staat alleen maar Chinese documentatie op. Ik heb zelf wat uitgeprobeerd om te kijken of ik het werkende kreeg. Maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Ik vond wel een afbeelding met code van deze robot. Maar deze blokken kan ik niet in de makecode implementeren. Ik probeer het nog een keer en daarna mag iedereen hem hebben.

Ik had hem via wish gekocht en zij hebben netjes na mijn klacht de helft van mijn geld terug gestort. Het zat ook een microbit bij, dus die kan ik dan weer gebruiken.

Ik heb aan Chris Dorna gevraag van CodeKids of hij er naar kan kijken. Het was voor hem ook een heel gepuzzel maar hij is er achter gekomen hoe je de sero motoren kunt aansturen en hoe je er iets beweging in kan krijgen. Hij heeft precies uitgelezen welke poorten je kunt gebruiken en welke extra blokken je moet toevoegen in de MakeCode omgeving. Maar zijn conclusie is wel dat de batterij niet genoeg power heeft voor deze 4 servo motoren.

Ik heb hier een basis code dat hij een loopt.

Share this: