Unpack Lego Spike

Ik kreeg deze week een onverwachts cadeau uit Brussel van de EU CodeWeek voor al mijn harde werken. Een Lego Spike doos. Ik was aangenaam verrast (deze doos kost 350 euro).
Het volgende zit in de doos:

  • Een hub met een oplaadbare batterij erin(die verbonden wordt met de computer via bluetooth)
  • Een grote motor
  • Twee kleine motoren
  • Een touch sensor
  • Een afstandssensor
  • Een kleurensensor
  • En heel veel speciale lego blokken

Je kunt de Spike programmeren in een nieuwe blok omgeving die lijkt op de scratch. Je kunt hem gratis downloaden en is voor IOS, Windows, Chrome & Android. Ze hebben veel voorbeeld lessen gekoppeld aan STEAM. Als je wat hebt gebouwd laten ze je zien hoe je de blokken kunt gebruiken.

Het koppelen met mijn laptop ging eenvoudig en het downloaden ging ook prima. Je kunt op de hub een aantal programma’s tegelijk zetten.

Ik heb een eenvoudig poppetje gemaakt dat dans op muziek. Je kunt eigen geluiden uploaden die dan via de computer worden uitgevoerd. Mooi (maar duur) speelgoed.

Ik denk met de lego wedo, lego boost en lego mindstorms weet ik niet of we zitten te wachten op weer een nieuw lego serie die je kunt programmeren. Ik ben nog steeds erg gecharmeerd van de lego boost die is goedkoop en je kunt leuke dingen bouwen via de app of via scratch.

Share this: