FlipBoekje

Gisteren had ik mijn eerste les op de Mozaïk in Arnhem waar ik met Sandra Legters een traject doe van naschoolse opvang met lessen Computational Thinking. We wisselen het een beetje af. Ik heb gisteren met de leerlingen een Flipboekje gemaakt. De leerlingen gaan nadenken over hoe je iets stap voor stap moet doen, de volgende keer als ik kom gaan we namelijk een stopmotion maken. Dit is een mooie stap voor ze hiermee aan de slag gaan.
Je kunt zo’n flipboekje maken met een sjabloon, maar ik doe het regelmatig met postit’s. Ze kunnen dan snel een kleine oefening doen en snappen ze dat een tekening moeten maken helemaal onderaan de pagina en deze tekening moet niet te groot zijn. En omdat je steeds een kleine wijziging doet, moet je ook een voudige tekeningen maken.

Het was een leuke les en de leerlingen gingen weer stralend met hun flipboekjes naar huis, nadat ik natuurlijk alle boekjes heb geflimd.

Ik heb ook een wheel of fortune gemaakt met de namen van de leerlingen. Kan ik ze eenvoudig de beurt geven de volgende keer.

En hier is de link naar alle tools die we gebruiken in deze lessen.

Share this: