Unpack Hack in the Class

Ik kwam in contact met de stichting Hack in the Class die lessen verzorgen op scholen om leerlingen te leren hacken. Ik had daar een interessant gesprek over hoe je dit soort lessen kan geven en zou kunnen verzorgen.

Ze hebben een prachtige omgeving gemaakt met vier verschillende niveau’s. Ze lieten mij de CTF Login mistakes zien waarin ze met leerlingen 6 levels kunnen hacken. Ze krijgen minimale tips, maar wel zinvolle tips. Je kunt ze eventueel ook mailen om tips te vragen.

Thuis gekomen heb ik alle levels ook gemaakt en kreeg ik een aantal dagen later een certificaat opgestuurd.

Op mijn nieuwe school heb ik deze les al gegeven met een bovenbouw VMBO leerlingen.

Ik heb me opgegeven als vrijwilliger voor deze stichting om dit soort lessen te verzorgen op scholen. Nu al zin in.

Share this: