Unpack Air Quality Kit

De vakantie is om dingen die er al heel liggen op te pakken. Deze kit van MonkMakes (45 pond) lag er al zeker een half jaar om uit te proberen. Het is zijn twee extra boardjes om aan je micro:bit te hangen. Een die de lucht kwaliteit kan meten en een voor de temperatuur. En het andere boardje is een lekker stevige piezo.

Er zit een duidelijk instructie bij en 10 kleine krokodillenbek kabels en goeie foto’s zodat je snel aan de slag kan gaan. In de handleiding staan linkjes naar de code op makecode en er wordt ook uitgelegd hoe je dit project in python kan maken.

De eerste test was de CO2 meter. Ik heb daarvoor deze code gebruikt en de CO2 meter zat vast aan P2. Hierna de temperatuur (P1)meter die veel nauwkeuriger is dan de ingebouwde op de micro:bit (door op de temperatuur te drukken met je vinger, kun je zien dat de temperatuur omhoog gaat). Hierna kon je met de speciale piëzo nog een alarm hangen als de CO2 te hoog is dan gaat het alarm af. Ik heb de code gecombineerd. In de handleiding ook veel aandacht voor hoe je data analayse kan doen met deze kit.

MakeCode linkjes

Het pakketje werkt recht toe recht aan. Ik denk dat het leuk is voor VO leerlingen bovenbouw om echte data analyse te doen, moet je wel kijken hoe je zelf invloed heb op de C02 zodat het alarm echt af gaat. De stevige piezo is zeker handig en werkt heel goed.

Share this: