Stop animation

Gisteren mocht ik weer een ictles geven op mijn school voor speciaal onderwijs. Ik had lekker veel materiaal meegenomen en de iPad’s geregeld zodat ze stop animation’s konden maken. Ik gebruik daarvoor altijd de Lego Movie app. De leerlingen moeten eerst een storyboard maken. Dit valt niet altijd mee. Maar ze doen het wel. Ze krijgen anders de iPad niet. Ze gingen aan de slag. Twee leerlingen die wilden het alleen maken. Een leerling was heel onzeker, maar met wat hulp van mij heeft hij een prachtige stop animation gemaakt met een echt verhaal erin. Hij kon er zelf niet over uit, dat hij zo goed gelukt was. Eén van de jongens die altijd heel druk is, was heel lang bezig met zijn storyboard. En toen hij aan de slag ging, had hij een kleine “studio” gemaakt en zat heel rustig zijn filmpje te maken. Bijzonder om dit soort dingen te zien.

 

Share this: