Make-IT dag de Kempel

Gisteren was ik op Pabo de Kempel. Daar werd voor de tweede keer de make-it dag georganiseerd. Een mooi concept waarbij in de ochtend 350 leerlingen van basisscholen komen en deze kunnen kiezen uit 60 workshops. Sommige gegeven door bedrijven, maar de meeste worden gegeven door pabo studenten. Deze studenten hebben de workshop moeten eigen maken en uitgeprobeerd met een klas. De leerlingen krijgen een  sticker met in welk gedeelte van het gebouw ze moeten beginnen. Hierna zijn ze vrij om rond te lopen, dit doen ze in kleine groepjes van zo’n 6 leerlingen met een ouder of docent.

In de middag was er een mooie key-note van Emer Beamer over hoe belangrijk kinderen en creativiteit is. Ze vertelde over haar desingathons. Geïnspireerd gingen de ruim 300 docenten volgens hetzelfde principe als de ochtend ook rondlopen om kennis te maken met de 60 verschillende workshops.

Ik heb in de ochtend vooral veel met de leerlingen het CodeWise spel gespeeld en in de middag heb ik vooral heel vaak het verhaal verteld. De kids waren doeners en de docenten wilden liever luisteren. Maar bij beide evenveel enthousiaste reacties. Wat een super dag georganiseerd door Tessa van Zadelhoff en Frank Coenders. 

Share this: