Rolfs Maakbare Wereld

Rolf Hut boekTijdens het TeacherMakersCamp zag ik dat het boek Rolfs Maakbare Wereld van Rolf Hut uit was gekomen. Vooral de ondertitel “Techniek is overal, voor iedereen” maakte mij nieuwsgierig naar het boek. Het boek bestaat uit 27 maak projecten die hij heeft gedaan. Zo heeft hij bijvoorbeeld een koelkast-lopende-band gemaakt van knex, een vind-je-fiets ding en een kapstok-waarschuw-ding.

Hij beschrijft heel mooi hoe hij het heeft gedaan met verwijzingen naar complete handleidingen. Het boek heeft mooie foto’s en tekeningen. De hoofdstukken worden met humor geschreven en aan het eind van ieder hoofdstuk zat ik vaak te schaterlachen om de droge opmerkingen van zijn vrouw Ineke. Ze vroeg zich af of het keukenraam altijd open moest blijven en of de tuinslang voortaan altijd door de woonkamer zou lopen nadat hij de regenwater-wc-door-spoel ding had gemaakt.

De mindcuber batterij houder die hij heeft gemaakt met lego mindstorms zette mij en mijn zoon er toe aan toch eens die mindcuber te maken. Jammer genoeg is onze versie van de lego mindstorms te oud om de rubic’s cube op te lossen. Maar dat lossen we wel weer op.

En de knakworst-elektrocutie-festival-kraam ding, die gaan we zeker nog eens namaken. En de mentos-cola-beveiliging zit ik ook te overwegen. Daar waar onze inbrekers al meerdere keren zijn binnen gekomen hebben we gelukkig een tegel vloer. Dus ik ben niet bang voor de troep. šŸ˜‰

Ik ben erg blij met zijn veelgebruikte dingen lijst die achter in het boek staan. Sommige begrippen die kende ik al, maar omdat het zo mooi alfabetisch nu staat kan ik de voor mij onbekende termen lekker opzoeken.

Ik ben al weer op veel ideeĆ«n gekomen om mijnĀ knikkerbaan verder te gaan maken. We hebben nu plannen voor de kerstvakantie dus hij gaat er echt komen, ik heb de particle core al in huis. Die lijkt me ideaal hiervoor.

Ik hoop dat Rolf weer zo’n inspirend en leuk boek gaat schrijven.

Share this: