Podcast met Don Zuiderman

PodCastTijdens de opening van de CodeWeek in Nemo raakten Tessa van Zadelhoff en ik aan de praat met Don Zuiderman van de Pabo Utrecht. Hij vroeg ons naar ons idee hoe je aan de slag kan gaan met programmeren op scholen. Dit werd een al snel een leuke discussie. Hij stelde voor dat hij een podcast met ons zou willen opnemen. Wij prikten direct een datum. Het werd vrijdagochtend 30 oktober. En we zouden het via een google hangout doen. Van te voren zouden we elkaar een aantal vragen toesturen. Zo gezegd zo gedaan.

Op vrijdag 30 oktober was het zover en zat ik klaar achter mijn computer en we vonden elkaar in de Google Hangout. Don moest eerst proberen of het geluid goed genoeg was voor de podcast, dus na een proefopname konden we beginnen.

PodcastDon begon met zijn eerst vraag: “Hoe denken wij nu over de hype rond programmeren”. Tessa en ik wisselde elkaar af met vragen. Ook denken wij dat je programmeren alleen kan aanbieden als je dit laat ontstaan vanuit het onderwijs. De scholen moeten zelf willen en het moet niet opgelegd worden en dan moet het als een olievlek gaan verspreiden. Na ongeveer 30 minuten was het interview klaar. Wij vonden het erg leuk om te doen. Don is altijd heel snel en hij  heeft de podcast al een paar dagen online geplaatst. Je kunt hem hier terugluisteren. 

 

Share this: