Pioniers startbijeenkomst

pioniersGisteren was de eerste bijeenkomst van de pioniers in Amsterdam. Ik moest onverwachts met de trein dus ik was aan de late kant en zodoende miste ik een groot stuk van het inspirerende verhaal van Femke Cools. Maar ik was optijd voor het speeddaten. Ik heb bijzondere verhalen gehoord. Iemand wil zijn leerilngen meer laten bewegen tijdens de lessen, een plan om een echt huis te bouwen op een terrein, betere rekenresulatten krijgen. Te veel op op te noemen. Tijdens het pizza eten kwam ik nog meer mensen tegen die ik kende van twitter en andere onderwijs gerelateerde netwerk bijeenkomsten. Iedereen had een leuk verhaal. Na de pizza gingen onderwijs pionierswe in kleine groepjes aan de slag om je idee alvast wat op papier te zetten in een zogenaamd Rich Picture. Ik zag overal grote papieren hangen en ik zag mensen enthousiast tekenen en schrijven. Ik vouwde mijn papier direct door middel. Ik wilde hem laten staan. maar het papier was te zwak. maar door de hoeken om te vouwen
kon ik toch mijn boodschap goed kwijt. Ik kreeg leuke tips van mijn collega expeditie leden. En na het maken van een selfie ging iedereen weer op weg naar huis. Binnenkort spreken we nog een keertje af en wij kunnen aan de slag om het pionierscanvas in te vullen.

In de trein naar huis zat ik nog vol energie en toen ik uit de trein stapte kwam er een wildvreemde man op me af met een bos bloemen. “Hier neem jij hem maar, ik ben er alergisch voor”. Ik keek verbaasd maar nam hem dankbaar aan.

Share this: