CodePower eerste les

CodePowerVorige week was de eerst bijeenkomst van de cursus CodePower waar docenten uit het PO gaan leren programmeren in 5 lessen. Ik geef deze cursus samen met Berend Weij van Studio Zoetekouw. Ik had een opzet en presentatie gemaakt van de eerste les. Hij had een aantal opmerkingen. Ik was op tijd in Amsterdam. De cursus wordt gegeven in het gebouw van de Waag. Net toen ik daarna toe ging lopen ging het enorm regenen. Ik was een verzopen katje.

De deelnemers kwamen op tijd aan. En het is een leuke mix van mannen en vrouwen. Een enkeling heeft al wat gedaan met programmeren en de rest wil er mee aan de slag. Ik begon de les met de presentatie en ook praktisch met wat voorbeelden van unplugged lessen en Berend sloot de bijeenkomst af met een kahoot.

Ik kreeg enorm veel energie van dit enthousiasme en we waren benieuwd of ze het huiswerk (unplugged lessen geven) ook zouden gaan doen.

De volgende dag had ik een padlet gemaakt waarin de deelnemers hun foto’s en ervaringen konden delen. Ik was aangenaam verrast dat binnen twee dagen er al drie docenten hun foto’s in de padlet hadden gezet. Dus dat was erg leuk om te zien.

Zin in de volgende bijeenkomst.

Share this: