OzoBot unpack

OzoBotVorige maand kwam mij OzoBot binnen. Een klein robotje wat je kunt programmeren. Hij ziet er heel erg leuk uit. In het mooie doosje zit een kaart en daar loop het robotje als snel overheen, zodat je aan de leerlingen duidelijk kunt maken wat er mee kunt doen. En dat is heel wat. Je kunt hem op drie verschillende manieren programmeren.

OzoBot

  1. Je kunt op een groot vel lijnen trekken met dikke stift en de OzoBot gaat hier over rijden. Afhankelijk van de kleur van de lijn, kleurt hij ook die kleur. Je kunt zo een circuit maken en op de lijnen kun je kleurcodes plakken. Deze kun je downloaden van de site. Je kunt de kleurcode’s plakken of ze zelf tekenen.  Hij reageert niet altijd even goed (dat is wel frustrerend), maar hij doet het soms ook juist heel goed.
  2. Je kunt hem ook programeren via twee app’s op je tablet. Je kunt op de tablet ook zelf lijnen trekken, maar er zitten ook standaard tekeningen in. Op deze tekeningen kun je weer de kleurcode’s slepen en hij leest de kleurcode’s en gaat dan linksaf, of juist heel snel. Op mijn iPad’s mini’s doet hij het minder goed. de OzoBot heeft echt wat ruimte nodig.
  3. ozobot softwareDe derde manier is hem programmeren online via een website in een scratch achtige omgeving. Hierin kun je een programma in blokjes onder elkaar slepen. Hierin zijn verschillende levels. Als je klaar ben met je programma, zet je je programma over op de OzoBot door hem tegen het scherm aan te drukken. Let wel dat de schermresolutie moet op 100% staan. Ik dacht dat dat niet zo belangrijk, maar ik kreeg mijn geschreven programma niet op mijn OzoBot. Toen ik daar eenmaal achter was, ging het prima.

ozobot coolDe OzoBot is en prachtig klein robotje. Ik ben gecharmeerd van de techniek die hij gebruikt door te communiceren met je computer/tablet, je moet je OzoBot op een speciale plaats tegen je computer/tablet aandrukke en dan zie je dat je computer/tablet kleurcode’s doorgeeft. Je kunt hem snel opladen met een micro usb. Vooral het tekenen op de grond op grote vellen papier daar waren mijn leerlingen erg enthousiast over. Jammer genoeg werkte de kleuren code’s niet altijd even goed.  Dat gaf hier en daar wel wat frustratie bij de leerlingen. Let op de OzoBot heeft twee standen. Een die de standaard kleurcode’s herkent (1 keer aan zetten) en een stand dat hij je online programma herkent (twee keer snel aanzetten).

Op dit moment is hij het goedkoopste bij BelCompany. (60 euro)

Share this: