Geleide Verf Unpack

geleide verfTijdens het Teachers Maker Camp vorige maand zag ik geleide verf voorbij komen. Nu had ik dat al eerder gezien maar ik dacht wel, dat moet ik toch ook eens proberen. Dus ik heb een tube gekocht en deze eens uitgeprobeerd. In eerste instantie heb ik twee lijnen getrokken en toen een half uur gewacht. Maar het bleek dat ik wel veel langer moest wachten. (24 uur). En toen kreeg ik het werkende. Aan de onderkant een batterij en aan de bovenkant een LED lampje. Toen was het verzinnen wat kun je er dan mee. Ik heb een kleurplaat genomen en deze ingekleurd en ik heb een aantal lijnen op de kleurplaat getrokken met de geleide verf. Ik heb toen 24 uur gewacht en aan de onderkant een batterijtje gezet en aan de bovenkant een aantal LED lampjes. Dat was een grappig effect. Je ziet ook duidelijk als je meer LED lampjes op de lijnen zet dat je lampjes minder fel branden.

Een leuke manier om met kinderen en electriciteit aan de gang te gaan. Jammer dat het zo lang duurt voor de verf droog is.

Je kunt de verf kopen bij ICT leskisten voor 9,95. 

Share this: