Opdrachtgever Hoogland Lyceum

Deze week mocht ik een inspiratie sessie geven aan 3 brugklassers van het hoogland Lyceum die voor het vak O&O een 12 weken gaan werken aan Onderzoeken & Ontwerpen met de micro:bit en moeten ze iets maken wat kan rijden, vliegen of op een andere manier kan voortbewegen. Deze filmpjes zetten we achter elkaar en dit wordt net een #microbitvirtualparade. Ze waren geinspireerd door deze parade die vorige maand op het internet rond ging, en waarvoor ik de draak had gemaakt.

De sessie was online. De helft van de leerlingen thuis en de andere helft op school over 3 lokalen verdeeld. Ik heb kort de opdracht uitgelegd en toen heb ik de microbit laten zien en wat basis opdrachten. Ze gingen snel online aan de slag. We gaan halverwege het traject nog een Ask me Anything sessie houden. Ik ben benieuwd. Twee jaar geleden heb ik ook zo’n sessie gedaan op deze school en toen kwamen er allemaal mooie automata’s uit.

Share this: