MAAK EEN MICROBIT DRAAK #100MAAKPROJECTEN (87)

Voor de #microbitvirtualparade heb ik in mijn vakantie een draak gemaakt van karton, rietjes, crepepapier, pingpongballen. Ik heb een beetje op internet gezocht naar voorbeelden en ik heb een aantal draken gecombineerd. Het gedeelte waar de servo motoren opzitten daar heb ik een pringles koker voor gebruikt, de rest is dikpapier wat ik heb opgerold.

Ik heb met 2 servo motoren en een servo:lite motorboard heb ik vleugels gemaakt die heen en weer kunnnen gaan en ik heb ook nog 2 LED’s toegevoegd.

De draak gaat heen en weer aan een rails met een motorboard en 2 motoren. Dit alles wordt aangestuud met een afstand bediening van een micro:bit.

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe ik hem heb gemaakt.

De code’s voor de micro:bits kun je hier vinden:

Share this: