Mediamissie MediaMaster 2015

mediamissieVan 20 t/m 27 november is de MediaMasters. Een game voor groep 7/8 over mediawijsheid. Iedere dag wordt er in de klas aandacht besteed aan mediawijsheid. De leerlingen kunnen missie’s uitvoeren. Wij hebben als CodeKlas ook een missie gemaakt voor de MediaMasters. De leerlingen moeten een vraag beantwoorden over programmeren. Ze moeten een antwoord geven op de vraag hoe een herhaling heet binnen programmeren. We hebben hiervoor een filmpje gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe dit heet.

Er doen heel veel kinderen mee met dit online spel. We zijn benieuwd hoeveel kinderen de vraag goed hebben. Ik hoop dat we daar terugkoppeling van krijgen.

Onze missie kun je hier vinden. 

Meer achtergrond informatie op de week van de MediaWijsheid vindt je hier.

Week van de Mediawijsheid: Media & Respect
Nooit eerder was het zo eenvoudig om met anderen in contact te komen, ervaringen te delen of in discussie te gaan. De mogelijkheden van internet en sociale media zijn ongekend. Maar we zijn zo snel en massaal gaan communiceren dat zorgvuldigheid, privacy bescherming en het ‘even tot tien tellen’ er vaak bij inschieten. Daarom gaan we met kinderen, jongeren, ouders, professionele én andere mediamakers in gesprek over hoe iedereen op een respectvolle manier media kan maken.

Poster: Stellingen voor een discussie in de klas
Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid is er een poster gemaakt met acht discussiestellingen over Media & Respect. Hang de campagneposter op in de klas en begin elke dag met een groepsgesprek of discussie in de klas over media. Door met leerlingen in gesprek te gaan zullen zij aan het denken worden gezet over hun eigen mediagedrag en het effect daarvan

Nieuw: het My Comment Festival, het mediawijze festival voor het voortgezet onderwijs
Beeld en Geluid en Mediawijzer.net organiseren samen een festival waarin jongeren uit het voortgezet onderwijs en mediamakers met elkaar in gesprek gaan over een ethische code voor online media: het My Comment Festival. Wat zijn absolute do’s and dont’s, wat is acceptabel en waar liggen de grijze gebieden? Hebben populaire vloggers en bloggers een voorbeeldfunctie? Hoe gedraag jij je op het net en wat verwacht je van anderen?

Klassen kunnen zich via deze pagina inschrijven: https://www.beeldengeluid.nl/en/mycommentfestival

MediaMasters: de serious game voor groep 7 en 8
MediaMasters wordt gespeeld gedurende één uur per dag op vijf schooldagen. Iedere speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met MediaMissies: mediawijze opdrachten over bijvoorbeeld online privacy, cyberpesten, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Inschrijven is gratis en kan nog tot en met 30 oktober.

Hoofdpersonen volgen op Twitter
Praat tijdens de Week van de Mediawijsheid en MediaMasters mee via Twitter. Maak daarbij gebruik van de hashtag #MediaMasters en voor de Week van de Mediawijsheid #WvdM15. Daarnaast is het net als voorgaande jaren mogelijk om de karakters uit de game te volgen op Twitter!

 

Share this: