MAAK TWEE TEKEN MACHINES MET LEGO #100MAAKPROJECTEN (96)

Ik zag een tekenmachine voorbij komen die je van LEGO kan maken. Ik had al plannen om er een van hout te maken, maar deze wilde ik toch wel eerst even proberen. Ik heb 2 verschillende gemaakt. Eén die je met de hand moet draaien en één die je kunt aansturen met een lego motor (ik heb dit in combinatie gedaan met Scratch en de micro:bit).

Hier is de partlist van de lego motor tekenmachine en hier is de partlist van de handdraai tekenmachine en hier via ToyPro kun je de ontbrekende Lego steentjes bestellen. Ze bezorgen meestal binnen 2 dagen.

Hier is de beschrijving van de lego motor aangestuurde art machine. Hier is de online link.

Ik heb de een motor van Lego Wedo gebruikt en deze aangestuurd met Scratch en de micro:bit. Dat maakt het extra leuk. Het Scratch programma vind je hier. Hoe je Scratch, Lego en de micro:bit allemaal tegelijk kan aansturen vind je hier.

Hier is het de beschrijving van de handraai machine. En hier kun je de volledige beschrijving online vinden.

Let goed bij het inelkaar zetten dat je niet alles heel strak aan duwt, want dan draait het niet. Steeds een klein stukje in elkaar zetten en dan steeds proberen of hij draait. Hierna een klein stukje papier knippen en proberen maar. Je kunt een groteren en kleinere cirkel maken door de hoeken te veranderen, waar de stift in zit.

De motor gestuurde doet het een stuk beter dan de handgedraaide. De tekeningen die eruit komen zijn beter en je kunt eenvoudiger de vormen veranderen.

Share this: