Maak een app met Snap!

SnapVorige week gaf ik op het i&i congres een workshop “Maak een app met Snap!”. Het was de 25e keer dat de i&i conferentie werd gegeven. Deze keer was de lokatie heel apart gekomen. Het was namelijk in de Dierentuin in Amersfoort. Ik mocht mijn presentatie geven in het reptielen huis. Tussen de slangen en spinnen. Er stond een mooi prowise digibord klaar en ik had extra tafels gevraagd. Met bijna 50 docenten in mijn workshop was hij goed vol en moest iedereen laptops en andere devices delen.

Ik vertelde eerst kort over programmeren in het onderwijs en vertelde ook over Snap! Snap is een online tool, ontwikkeld door de Berkely Universiteit en wat erg lijkt op Scratch, maar waar je veel meer mee kunt doen. Je kunt er eigen blokken aanbouwen en bijvoorbeeld een drone, lego mindstorms, de wii en een arduino mee aansturen. Tevens kun je je programme exporteren naar XML. Je gemaakte game krijgt een url en deze kun je delen en anderen kunnen dmv je link deze game ook spelen.

Ik liet zien hoe je een eenvoudige game met snap kunt maken en hierna gingen de docenten aan de slag met de korte handleiding die ik had gemaakt voor deze workshop. Maak een app met Snap!

En dit is een Engelse Manuel van Snap die je ook op hun website kunt vinden.

Share this: