App Party Amersfoort

App PartyVorige week was ik voor BJM in Amersfoort in de bibliotheek om een App Party te geven. Bij een app party willen we (groot)ouders informatie geven over de voor en nadelen van app’s. Wanneer begin je met een tablet met je kind, maar ook wanneer zijn app’s nu leuk en/of leerzaam. Ik laat altijd heel veel nieuwe app’s en ontwikkelingen zien. De app die alleen maar voorleest en een filmpje laat zien is voor mij nu niet echt een mooie of educatieve app. Ik ben altijd op zoek naar apps die nieuwe technologie en ouderwets spelen mooi combineren. De Osmo app is hier een mooi voorbeeld van. Ik had ook mijn google cardboard en mijn hologram plastic meegenomen. De ouders waren zeer geinteresseerd en ik had aan het begin van mijn presentatie een dia ingebouwd waarin ik juist aan de ouders vroeg, waar zitten jullie mee. Wat willen jullie weten. Dat maakten al heel veel los. En ook kon ik goed inschatten waar ouders mee zaten. De verschillend waren heel groot. Een ouder wilde geen iPad en de andere ouder die zei dat je wel moest.  Je zal altijd op zoek moeten naar een balans waar je je zelf ook lekker bij voelt.

Oanswergarden-231515p deze pinterest pagina’s zie je veel tips mbt app’s en de tips voor de AppParty.

De ou
ders hebben deze answergarden ingevuld. De vraag was: Welke app speelt of gebruikt uw kind.

Share this: