Lezing Congres Vrijeschool

vrije schoolVorige week was ik in Leiden bij de Conferentie Op weg naar Vrijeschoolse mediapedagogiek. Ik mocht iets vertellen over hoe ze met programmeren op hun scholen aan de slag kunnen gaan. Ik had de 3D printer, makeymakey gitaar, 3d pen allemaal meegenomen. Er waren veel docenten met veel vragen hoe ze media en techniek kunnen inzetten in hun lessen. Het was leuk om met deze enthousiaste docenten aan de slag te kunnen gaan. Ik had mijn presentatie weer wat ingekort zodat er genoeg tijd over was om zelf ook te spelen met de verschillende manieren om met programmeren aan de slag te gaan. Een aantal had nog nooit een 3D printer gezien, dus dat kon ik mooi uitleggen. En de 3D pen die vonden ze erg leuk om zelf te doen. In de tweede workshop mocht ik het nog een keer herhalen.

Share this: