Eerste workshop Curacao

kahootVanmorgen was ik al vroeg in de bibliotheek. Vanaf 8 uur kan de bus al komen met de leerlingen. En ik wilde op tijd in de bibliotheek zijn. Ik was nog maar net klaar met het klaarzetten van alle spullen en de bus was er al. Dus we gingen snel aan de slag. Eerst praten over robots. En hierna gingen ze met de bekertjes programmeren. Dat vonden ze erg leuk. Toen hebben we ook nog een oefening gedaan dat ze een leerling moesten programmeren dat hij naar deur liep. Of de juf een hand gaf. Toen was het tijd voor programmeren op de computer met the hour of code. Bijna iedereen had zijn certificaat gehaald voordat het 10 uur (en pauze was). Jammer genoeg werkte de printer niet. Maar we hebben gewoon foto’s gemaakt. Na de pauze had ik een kahoot quiz klaar gezet. Dat hadden ze nog nooit gedaan. Nadat ze een paar oefen vragen hadden gedaan, kregen ze het door en werden ze bloed fanatiek. Een groepje maakte een eindspurt en ging er met de winst vandoor. Toen moest er weer een quiz komen maar het was bijna tijd en heb ik ze de online evaluatie laten invullen. Ik heb maar even een formuliertje gemaakt. Een stuk handiger dan al die papieren kopiëren en invullen (en niet verwerken). Ik merk toch dat ik veel creatiever om gaat met kopiëren enzo. Je kunt een stuk zuiniger zijn. Je hoeft niet iedereen een lesbrief te geven. Ze kunnen ook opeen wit papiertje gewoon schrijven wat de code is etc. Ook merk ik dat de wc’s minder vaak worden doorgetrokken (zuinig).

In de middag moest ik een workshop geven voor docenten. Om twee uur waren er maar 2 en een uurtje later kwam er nog eentje. Ik hoop wel dat de andere workshops wat voller zijn. Gelukkig zitten niet al mijn middagen vol. Ik heb iets meer ruimte in mijn programma.

Share this: