Tablets thuis?

ipadsOp woensdag ben ik maar wat eerder naar de bibliotheek gegaan. Toen was er ook weer file. Maar nu omdat een politieagent het verkeer aan het regelen was. Maar ik was nu zo vroeg op de bibliotheek, dat ik lekker een rondje ben gaan lopen in het centrum van Philipsburg. Ik dacht ik kan misschien ergens wel cappuchino kopen. Maar nergens was nog wat open. Dus toen maar weer mocona met wat water. De kinderen waren mooi op tijd. Weer twee klassen vol. Ik ben weer begonnen met de answergarden wat doe je op het internet. Nog steeds dezelfde dingen als kinderen in nederland. Omdat ik vorige keer merkte dat de kinderen niet goed wisten wat een goed wachtwoord was, heb ik even ook de website laten zien waar je je wachtwoord kan testen. Dat gaf aanleiding tot veel hilariteit. En hopelijk ook wat besef dat het toch beter moet. Ik had nog een paar leuke vragen en op de vraag wie heeft er een tablet thuis, was toch zon 80% die hun vinger op stak. Dat had ik niet verwacht. De regels die ze opschreven waren weer heel sociaal wenselijk. Toen ik rond liep zag ik dat sommige de regels zo van het internet overschreven. Tja, daar heb ik niet zoveel aan he. De posters maken vonden ze erg leuk. En na een paar keer wat geholpen te hebben hadden ze toch allemaal een mooie poster over veilig internet. Ik heb deze verzameld op een padlet. Met de tijd die over was, hebben we nog mijn internetmemorie spel online gespeeld. Omdat er geen teksten op staan, konden ze dit natuurlijk hier ook spelen.
Tussen de middag snel mijn boterhammen gegeten want ik kreeg in die middag bijna 40 docenten die wilden wat weten over media literacy. Dus ik moest mijn presentatie wel omzetten naar het engels. Dat was wel even zweten. Maar gelukkig op tijd toch klaar. En van die bijna 40 waren er een stuk of 13. Een aantal docenten ging achterin zetten en haalden hun eigen compuer te voorschijn en ik zag al dat ze gewoon aan de slag gingen met hun eigen werk. Ik probeerde ze er wel bij te betrekken. Maar net als de leerlingen houden de meesten hun mond dicht. Daar moet ik wel even aan wennen. In nederland zijn de leerlingen en de docenten een stuk mondiger. Toen ik de oefening multitasken ging doen, toen ging iedereen wel mee doen. De cursus duurde een stuk korter dan gepland omdat er zo weinig feedback kwam. Ik vond het wel best. Volgende week staan deze mensen weer op de lijst. Dan gaan we lekker veel dingen zelf proberen. Ik ben benieuwd hoeveel er dan zijn.

Share this: