Computational Thinking VO

Vorige week was ik in Zoetermeer bij het Picasso Lyceum. Zij wilden een opstart les van 4 activiteiten voor hun ict-topklas. Vorige jaar was ik daar ook al geweest en toen had ik 8 nieuwe activiteiten ge├»ntroduceerd. Nu wilden ze weer zoiets maar voor 1 serie met 4 lessen. Ik had voor de school 2 micro:bits meegenomen, ik had de software sonic.pi op de computer laten zetten. Ook had ik 2 iPad’s bij met een stopmotion app en ook was er nog een makeymakey. De leerlingen waren erg enthousiast over de micro:bit en ze hadden in no-time een eigen game gemaakt die ze ook nog tegen elkaar konden gaan spelen. Dit was voor mij voor het eerst dat ik de micro:bit met vo leerlingen uitprobeerde. Mooi om te zien dat zij direct met de verschillende sensoren aan de slag gingen.

Share this: