Unplugged programmeren Floriant

Vorige week was ik in Zoetermeer voor de eerste serie van vier lessen digitale vaardigheden. Ik begon met een les unplugged programmeren. Ik de groepen 7/8 en 5/6 had ik de hagelslag robot los voorbereid. De leerlingen moeten een opschrijven hoe je een boterham met hagelslag moet smeren. Een van de leerlingen is de  robot en die voert hem uit. Ik liet de leerlingen die al de commando’s moest voorlezen expres met zijn rug naar de robot zitten. In groep 7/8 ging het heel goed maar bij groep 5/6 liep hij niet zo lekker. Volgende keer met deze leeftijd ik maar weer  robot zijn. Bij groep 3/4 hebben we de bekertjes les gedaan. Hoe stapel je stap voor stap bekertjes op elkaar, volgens een vaste vorm. Ze vonden het in het begin heel moeilijk, maar met wat hulp kwamen ze er toch uit.

Share this: