Cinekid MediaLab

2015-10-18 11.13.21In het kader van het TeacherMakerCamp kregen we op zondag 18 oktober 2015 een rondleiding op het Cinekid Medialab. Het MediaLab is een onderdeel van het jaarlijkse Cinekid festival. Het wordt georganiseerd op de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik had er al vaak wat over gehoord, maar ik was er zelf nog nooit geweest. We kregen een rondleiding van ongeveer één uur en daarna mochten we zelf dingen uit proberen (mits er geen kinderen stonden te wachten).

Langzaam liepen we de ruimte in en ik was direct al onder de indruk. Er hing een meisje in een tuig met een oculus rift op. Ze hing maar 1 meter van de grond, maar je zag duidelijk dat ze een soort vrije val maakte en toen zag ik dat er een camera naast haar heel snel naar beneden viel en begreep ik dat ze waarschijnlijk deze opnames te zien kreeg. De volgende stond al te trappelen om dit ook te ervaren.

Het viel me op dat er  veel activiteiten waren waar beweging en virtueel video in combinatie gebruikt werd. Zo was er een enorme wand waarvoor je kon dansen en zelf werd je een onderdeel werd van een groot bewegend schilderij. Ook was een bijzondere dansmat waar een meisje al heel lang bezig was. Ook zag ik een enorme opstelling waar je een stop motion kon maken, maar dan met je zelf in de hoofdrol.

De meeste bijzondere opstelling vond ik wel het spel wat je moest spelen met een oculus rift op. Je kon het spel alleen spelen als je heel rustig adem haalden. Andere mensen konden de ademhaling zien omdat er grote bollen op de grond stonden en deze waren gekoppeld aan de spelers.

Ook zag ik de quirkbot. Deze heb ik zelf nog niet in huis, maar ik heb ze wel besteld via een kickstarter. Het was zaalig om er hier al vast mee te kunnen spelen.

Share this: