8 auto’s maken met de microbit

Tijdens de BETT van 2017 had ik een raceauto gemaakt met een microbit erin en deze raceauto werd afgeschoten. Toen dacht ik al, ik wil zelf ook een auto maken. Nu zijn er heel veel kant en klare auto’s te koop, hieronder een opsomming van de verschillende die ik tegen kwam en heb uitgeprobeerd. (prijzen  zijn exl. microbit en verzend kosten).

  1. Raceauto van piepschuim met een microbit erin en vuurwerk om hem snelheid te geven.
  2. Een inchworm met een servo motor (5,00). Eenvoudig te maken maar hij gaat niet echt snel.
  3. De movemini  (37,95). Een 3D geprint frame met 2  servomotoren (360 graden). Bij het in elkaar zetten viel hij steeds uit elkaar en al snel was 1 geprint frame kapot. (unpack blog)
  4. De bitbot (36,00). Een stevig frame met led lampjes. Je zet hem eenvoudig in elkaar en leuk dat je ook de ledlampjes kunt programmeren. Ik kan hem bedienen met een andere microbit. (unpack blog)
  5. De microbot body (29,99). Het doosje met al het materiaal gebruik je als body voor je auto. Er zitten 2 servomoten in (360 graden). Je zet hem eenvoudig in elkaar. Ze hebben leuke tips op hun site om er een schoonmaak robot van te maken of een art robot met een pen erin. (unpack blog)
  6. Clementoni robot (24,95) is een bouwpakket met motoren, battery pack, wielen, waarin je hun standaard board kunt vervangen door een microbit (en een hbrug). (unpack blog)
  7. De microbit buggy (35,00) is een bouwpakket met een stevige bodem waarop je de motoren, wielen, groot battery pack en een motorboard bevestig. Je kunt met een andere microbit je buggy bedienen. Hij is lekker stevig en gaat hard (mits de batterij pack vol is). (unpack blog)
  8. Een eigen auto (12,00) maak je nu eenvoudig met 2 motoren, grote stevige wielen, batterij pack en een hbrug. Je kunt je body natuurlijk nu op verschillende manieren maken. (100maak projecten blog)

Ik had dit lijstje nooit kunnen maken zonder de tips van @nienke en @hvanschie via twitter en ander sociale media.

Share this: