Websites maken

WebsiteDeze week begon ik nieuwe groep van tweedeklassers ict. Omdat ik niet precies wist welke leerlingen ik zou krijgen had ik een les websites maken meegenomen. Hier kunnen alle leerlingen meestal wel wat mee. En ik merkte al snel na de introductie dat ze het leuk vonden. De leerlingen mochten in groepjes werken of alleen werken. De meeste hadden al snel een idee. Een meisje begon een website met recepten, andere gingen kijken naar arnhemse trolley bussen. Hij had daar zelf al heel veel filmpjes van gemaakt. Drie leerlingen gingen aan de slag met een website over sporten. En twee leerlingen begonnen een site over allah akbar. Ze lagen steeds dubbel van het lachen. Ik ging kijken en ze waren naar plaatjes aan het kijken van dingen die ontploffen terwijl er heel hard allah akbar wordt geroepen. Ik zag er eerst niet de humor van in. Maar toen ik beter ging kijken zag ik wel waarom het erg grappig is. De leerlingen keken me angstig aan, mogen we dit wel doen. Ik zei: “Als jullie vermelden dat sommige mensen aanstood kunnen nemen aan deze plaatjes en filmpjes is het prima. Tevens moeten jullie twee kanten van het verhaal laten zien. Een jongen vondt het zo leuk, dus hij ging hen nadoen. Ik ging lachend naar huis. Weer wat geleerd over de jongeren cultuur.

Share this: