Virtueel film festival

VR festivalOp goede vrijdag was ik in de EYE in Amsterdam. Daar was een speciaal festival met Virtual Reality films. We waren op tijd in de EYE en hebben daar eerst lekker gegeten. Ik zag dat de VIP gasten al met samsung Gear brillen opzaten. Om een uur of zeven mochten wij ook naar binnen. Wij hebben toen een video clip gezien me een oculus rift. Hierna hebben we een film gezien wat is opgenomen met een 360 camera. Je moet dan natuurlijk steeds omdraaien, want anders zie je niet alles. We hebben ook de virtuele bedroom gezien van Vincent van Gogh. Er waren overal veel wachttijden en ik vond het niet zo bijzonder. Er was niet echt niet nieuws of bijzonders. De meeste mensen die op het festival waren die waren er ook professioneel mee bezig met virtuaal reality. Ik vraag me toch nog steeds echt af, wat is nu de toegevoegde waarde voor het onderwijs. Ik ben benieuwd waar het naar toe gaat. Wij zijn weer op tijd naar huis gegaan en waren niet erg onder de indruk.

Share this: