Unpack Touch Me

Ik zag de touchme (60 euro) langs komen en wat benieuwd of dit iets voor onze visueel beperkte leerlingen is. Je kon de touch me ook bestellen met extra krokodil kabels en koper tape. Maar dat heb ik allemaal thuis. De touchme is een plaatje met kleine LED lampjes erop dit reageert op aanraking in combinatie met een online synthesiser. Ik had de touchme snel in huis en direct mee genomen naar school.

Je kunt de touchme aansluiten aan de computer met de meegeleverde usb kabel. In het pakketje zat voor de rest geen enkele informatie dus het wat even zoeken hoe werkt het eigenlijk. Je moet naar deze website gaan en daar kies je een synthesiser uit. Ik had het beste resultaat met deze synthesizer. Je moet even zoeken naar de juiste muziek. Binnen deze synthesizer kun je verschillende instrumenten kiezen.

De leerlingen vonden het wel leuk en vooral de braille leerlingen waren verbaasd dat het werkte als ze elkaar konden aanraken. Ik wil het nog een keer testen bij leerlingen met een lager niveau. Want ze waren er snel klaar mee. Voor mij is het verschil niet zo groot met de goedkopere makeymakey waar je ook een game mee kunt spelen waarbij je elkaar ook moet aanraken of krokodillen kabels in fruit of andere geleide materialen kunt stoppen. Ik heb na deze test samen met de leerlingen een scratch game gemaakt waarbij ze figuren konden aanraken of op mijn toetsenbord mochten klikken en daarna kwam hun eigen opgenomen geluid. dat vonden ze prachtig.

Share this: