Unpack Tinkercad & micro:bit

Je kunt tegenwoordig mooie flowcharts maken in Tinkercad en je code in preview testen met alle verschillende onderdelen gekoppeld aan je micro:bit.

Tinkercad is van nature een online omgeving voor om 3D tekeningen te maken, maar ze hebben al een tijdje ook de mogelijkheden om electronica schema’s te maken. Nu dus ook voor de micro:bit. Zorg wel dat je een account hebt voor (gratis) Tinkercad omgeving. Je kunt de code niet downloaden voor de micro:bit. Het is een omgeving om je circuits met de juiste code te testen.

In het volgende kleine filmpje laat ik zien hoe dit werkt.

Als je project klaar is wordt het automatisch opgeslagen. Je kunt dit zelfs delen als je hem publiek zet. Hier is mijn voorbeeld.

Ik denk dat als je complexe projecten maakt voor de micro:bit is dit een mooie omgeving. Voor mijn eenvoudige projecten zal ik dit denk ik niet zo vaak gaan gebruiken.

Chris Dorma heeft een mooi blog geschreven over tinkercad en de micro:bit met nog meer voorbeelden.

Share this: