Unpack Sparklet for micro:bit

Tijdens het micro:bit Live event van vorige maand was ik bij een sessie waarbij deze Sparklet matrix voor de micro:bit werd gedemonstreerd. Ik heb hem direct besteld en hij kwam gisteren binnen. Een mooie kleine matrix die zijn power krijgt via een eigen oplaadbare batterij.

Je kunt deze matrix programmeren met de LED blokken van de micro:bit. Je moet een extra blokje toevoegen omdat hij werkt met een eigen batterij. Met deze code start je sparklet op in een paarse kleur. Hierna kun je aan de slag.

Maar als je een animatie wilt maken installeer dan de Expressive Pixel uit de Windows Store. Met deze nieuwe app kun je op een eenvoudige manier een eigen animatie maken. Door eenvoudig een bestaande animatie aan te passen of een hele nieuwe te maken. Als je animatie af is kun je deze animatie direct in de makecode omgeving kopieren. Je klik op de 3 puntjes en selecteer MakeCode (zorg wel dat je de matrix aanpast aan 16 bij 16).

Hierna naar de makecode omgeving. Voeg het block Sparklet toe aan je make code omgeving. Plak de gekopieerd link in je code in de javascript omgeving. Voeg de 2 regels extra toe (EPXDisplay en natuurlijk strip.show)

Hieronder is de code die ik heb gemaakt voor deze test.

Share this: